понеделник, 15 март 2010 г.

Телешко филе с макарони

Необходими продукти:

1 кг телешко филе
3 с. л. масло
250 г макарони
100 г кашкавал.
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
смлян черен пипер
2 с. л. захар, сол
2-3 дафинови листа
3 с. л. доматен сок
1/2 л бяло вино

Начин на приготвяне:

Начукайте филето и го накиснете за една нощ във вода с малко сол и оцет.
Отцедете го след това, подсушете и изпържете в тенджера заедно с нарязаните лук и чесън, черния пипер, захарта, сол и дафиновия лист.

При изпърженото филе налейте малко вряла вода и доматения сок и ги оставете да заврят.

Прецедете бульона в друга тенджера, прибавете към него виното и макароните (предварително накиснати в гореща вода).

Сварете макароните. Нарежете филето на тънки филийки и ги наредете в дълга овална чиния на едната й половина, а на другата насипете отцедените макарони, върху които настържете кашкавал.

Няма коментари: