понеделник, 15 март 2010 г.

Шарлота с крем

Необходими продукти:
2 пакета бисквити
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
3 яйца
2 супени лъжици брашно
1 прах ванилия
1 каф. ч. счукани орехови ядки

Начин на приготвяне:


Млякото се сварява със захарта.
Брашното се размива с малко студено мляко и се смесва с разбитите яйца.
Внимателно се излива в млякото и се сгъстява на тих огън, като непрекъснато се бърка.

При свалянето от огъня се прибавя ванилията. Този крем веднага се изсипва в студен порцеланов съд и се бие 5-10 минути, за да не се пресече.

На дъното на чиния се нареждат бисквитите, заливат се с 1/3 от крема, нарежда се нов ред бисквити и се налива другата част от крема. За по- голям ефект отгоре се рисува сърце със счукани орехови ядки.

Тортата се оставя на хладно за 3-4 часа.

Няма коментари: