сряда, 10 март 2010 г.

Пиле с броколи и кускус


Необходими продукти за 4 порции

450 г кускус
450 г броколи
450 г пилешко филе
1 ч.ч. вода вода •
1 зелен лимон
бял пипер
сол и зехтин на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган се сипват водата и малко зехтин и щом кипнат, се прибавя кускусът. Когато стане полуготов, се добавят броколите, кората и сокът от лимона и белият пипер.

Задушават се под капак за още 10 минути.

Пилешкото филе се нарязва на жулиени /тънки ивици/ и запича без мазнина в тефлонов тиган. След като придобие златист цвят, се сваля от огъня.
При сервиране на ястието, което се поднася студено, кускусът се изсипва в плоска чиния и се аранжира с пилето и броколито.

Няма коментари: