понеделник, 15 март 2010 г.
Пъстърва в бекон, печена на тиган
Необходими продукти за 4 порции:
4 пъстърви
4 резена лимон
4 ч. л. зехтин
4 лимона или лайма
сол и черен пипер на вкус
500-600 г бекон
4 стръка копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Рибата се почиства добре и вътрешността й се поръсва със зехтина, сол и черен пипер. Лимонът се разрязва на четири и се поставя във вътрешността на пъстървата.
2. Беконът се реже на тънки дълги ивици и с тях се увива рибата, като за фиксиране може да се използват клечки за зъби.
3. Пече се в предварително сгорещен сух тефлонов тиган по около 5 минути от всяка страна. Рибата се поднася топла, украсена с лимона и копъра.
Може да се сервира с гарнитура от зелена салата и задушени картофи.
Съвет:• Добре е да се използва тиган с капак - по този начин ще се избегне пръскането на мазнината и миризмата на риба.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар