понеделник, 15 март 2010 г.

Пъстърва в бекон, печена на тиган



Необходими продукти за 4 порции:

4 пъстърви

4 резена лимон

4 ч. л. зехтин

4 лимона или лайма

сол и черен пипер на вкус

500-600 г бекон

4 стръка копър за украса

Начин на приготвяне:

1. Рибата се почиства добре и вътрешността й се поръсва със зехтина, сол и черен пипер. Лимонът се разрязва на четири и се поставя във вътрешността на пъстървата.

2. Беконът се реже на тънки дълги ивици и с тях се увива рибата, като за фиксиране може да се използват клечки за зъби.

3. Пече се в предварително сгорещен сух тефлонов тиган по около 5 минути от всяка страна. Рибата се поднася топла, украсена с лимона и копъра.
Може да се сервира с гарнитура от зелена салата и задушени картофи.

Съвет:• Добре е да се използва тиган с капак - по този начин ще се избегне пръскането на мазнината и миризмата на риба.

Няма коментари: