понеделник, 1 март 2010 г.

Картофи на фурна

Необходими продукти:

1 кг картофи
2 глави лук
200 г сирене
1/2 пакетче масло /125 г/
черен пипер
чубрица
джоджен
1/2 вр. магданоз
2 с.л. олио
сол

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват. В йенска тенджера на дъното слагаме олиото и нареждаме половината картофи, нарязани на колелца.

Поръсваме от подправките и нареждаме лука, също нарязан на колелца, настъргваме сиренето, пак слагаме подправки и малко от маслото. След това нареждаме останалите картофи, слагаме парченца масло, сол. затваряме капака и печем 1 час в умерена фурна.

Обръщаме в чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Сервираме със салата според сезона.

Няма коментари: