Необходими продукти:
1 кг картофи
2 глави лук
200 г сирене
1/2 пакетче масло /125 г/
черен пипер
чубрица
джоджен
1/2 вр. магданоз
2 с.л. олио
сол
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват. В йенска тенджера на дъното слагаме олиото и нареждаме половината картофи, нарязани на колелца.
Поръсваме от подправките и нареждаме лука, също нарязан на колелца, настъргваме сиренето, пак слагаме подправки и малко от маслото. След това нареждаме останалите картофи, слагаме парченца масло, сол. затваряме капака и печем 1 час в умерена фурна.
Обръщаме в чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Сервираме със салата според сезона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар