понеделник, 15 март 2010 г.

Как се пече месо


1.Запечете месото за около 1 мин. от двете страни на много висока температура. Така порите на месото се затварят и то остава сочно.

2.Намалете температурата и оставете месото да къкри на слаб огън. Добавете една-две чаени чаши гореща вода,за да не загори.

3.Подходящи за печене са цели парчета от свинско каре, бут, плешка, врат и телешко контра филе. Колкото е по-голямо парчето месо, толкова по-сочно остава то.

Също така е добе, ако парчетата са големи, да се оставят да се пекат с костите, защото те придават допълнителен аромат.

4.Изберете подходящ съд по големина за печене. Така горещият въздух може да обхване месото от всички страни.

5.Преди да поднесете, остовете големите парчета печено да отлежат за около 5 мин. преди нарязване.

Няма коментари: