понеделник, 1 март 2010 г.

Картофи пържени с доматен сос

Забележка:
Ако се притеснявате да пържите, защото е по-калорично и не толкова здравословно, опитайте да направите рецептата, като запечете на фурна картофите в мазнина, нарязани на кръгчета или както на вас ви харесва.После следвайте останалата част от указанията за приготвяне.

Необходими продукти:

1 кг картофи
1/2 кг домати
1 с.л. брашно
1 кафена ч. вода
1 кафена ч. олио
1 глава чесън
сол
1/2 вр. магданоз
черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се изпържват и се слагат в голяма затоплена чиния. В същата мазнина се задушават доматите /избелени и настъргани/, постепенно се прибавя по малко от водата, слагат се чесънът, нарязан на ситно, и черният пипер. Накрая с малко вода се размива брашното и се слага да се сгъсти соса.
Поливаме с готовия сос картофите и поръсваме с магданоз.

Няма коментари: