понеделник, 1 март 2010 г.

Картофи пълнени с яйца и сирене

Необходими продукти:

1.500 кг едри картофи
3 глави лук
2 яйца
5-6 домата
200 г сирене
2 с.л. олио
1/2 п. масло /125 г/
1/2 вр. магданоз
1/2 вр. копър
черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, срязват се на две, като леко се издълбават и се варят 10 мин.
Нареждат се в намаслена тавичка и се пълнят с плънката, която се подготвя по следния начин:

В олиото се задушава лукът. Като изстине, се прибавят настърганото сирене, яйцата, черният пипер и копър. С тази смес се пълнят картофите, поливат се с масло, върху всеки картоф се поставя по едно резенче домат и се пекат 10-15 мин., след което се изсипва сока от доматите наоколо. Пекат се още 10 мин.
Поръсват се обилно с магданоз.
Могат да се полеят със сос „Бешамел".

Няма коментари: