четвъртък, 18 март 2010 г.

Рецепта от Тибет

Рецепта за запазване на мадостта.

Според съвременните настойката изчиства организма от мазнините, калциевите отлагания, подобрява общата обмяна на веществата, повишава еластичността на кръвоносните съдове, подобрява зрението.
Така въздейства цялостно върху организма.

300 г чесън се измива и почиства, нарязва се на ситно и се смачква с дървена лъжица. Претегля се 200 г от тази маса, като се взема отдолу, където има повече сок, поставя се в стъклен съд, залива се с 200 г спирт и се затваря плътно. Разтворът се държи на тъмно и прохладно място 10 денонощия, след което сместа се прецежда през няколко слоя марля, изстисква се и се оставя да отлежи 2-3 дни. Настойката се пие със студено прясно мляко (по 50 г на прием) три пъти на ден, 20 минути преди ядене по специална схема.


Ето и оригиналната рецепта:

Първият ден преди закуска — 1 капка, на обяд — 2 капки, на вечеря — 3 капки. Следващите дни дозата се увеличава с по 1 капка при всеки прием. На петия ден преди вечеря и сутринта на 6-я ден се вземат по 15 капки, след което започвате да намалявате с по 1 капка на прием и на 10-я ден вечерта пиете само 1 капка. От 11-я ден се пият по 25 капки с мляко 3 пъти на ден преди ядене, докато свърши цялото количество. Подобен курс се повтаря след не по-рано от 5 години.

Източник

Няма коментари: