понеделник, 1 март 2010 г.

Картофено руло с гьби

Необходими продукти:

За рулото:
2 кг картофи
3 яйца
1 кафена ч. брашно
2 с.л. галета, сол, 100 г кашкавал.

За плънката:

1/2 п. масло от 125 г
2 глави лук
1 ч.ч. сварени гъби /може и консервирани/
100 г кашкавал
3 бр. твърдо сварени яйца
черен пипер
1/2 вр. магданоз
чубрица
вегета

За намазване:

1 яйце
бучка масло
1 с.л. галета
50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода, след което се пасират.
Прибавят се яйцата, брашното и галетата, настъргва се кашкавалът.
Сместа се омесва, посолява се, ако е нужно, и върху домакинско фолио или мокра кърпа се разстила правоъгълен пласт с дебелина 1.5 см, а върху него се изсипва плънката, която се подготвя по следния начин:

В маслото се задушават лукът и сварените гъби. Сместа изстива и към нея се прибавят нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца и подправките. Рулото се завива и се слага в намаслена тавичка.
Оформя се добре, намазва се с маслото и яйцето, поръсва се с галетата, набожда се с вилицата и се пече до готовност на 200 градуса.

Няма коментари: