четвъртък, 23 октомври 2008 г.

Сметанов сос с чесън,гъби и сьомга за панирана бяла риба

Необходими продукти за 2 порции риба:

50 г готварска течна сметана, 20 г пушена сьомга, 1 скилидка чесън, 1 с.л. бяло вино, 30 г пресни гъби, зехтин /олио/ за пържене

Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна, гъбите и сьомгата на дребно. Запържете чесъна в малко зехтин. Добавете гъбите. След като поомекнат сложете пушената сьомга, сметаната и изчакайте сместа да се сгъсти. Накрая добавете виното. След като сосът се сгъсти повторно,го отстранете от котлона.Залейте всяко парче панирана риба със соса.
Подходяща гарнитура е зелева и картофена салата с праз, а може и двете.

Няма коментари: