сряда, 1 октомври 2008 г.

Задушено в масло пиле с броколи

Необходими продукти за 4 порции
200 гр почистени пилешки гърди
1.5 кг нарязано на "цветчета" броколи
60 гр краве масло
2 ч.л. бяло брашно
4 моркова

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се почистват и измиват, нарязват се на порционни парчета, които се задушават с малко топла вода на тих огън. Когато поомекне месото, се добавят нарязаните на кубчета моркови и се посолява по избор. 4-5 минути по-късно се добавят измитото и нарязано на "цветчета" броколи, след което се добавят запеченото брашно, размито в малко студена вода и маслото. Ястието се оставя да ври още 10 минути и се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз и резенче лимон.

Няма коментари: