понеделник, 13 октомври 2008 г.

Печено рибно филе /мерлуза или хек/

4 порции

Необходими продукти /за четири порции/:

Филе от мерлуза или хек /1,100 кг/
3 глави лук
2 чаши бяло вино
40 гр краве масло
2 лъжици горчица
1/2 връзка магданоз
1/2 л. черен пипер
1-2 суп.л. сметана/или по- гъсто кисело мляко/
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Филето се слагат в намаслена тава.Върху тях се слагат горчица,сол, черен пипер и вино.Най- отгоре се изсипва ситно нарязаният лук и маслото. Така се пече 20-30 минути във фурна на 200 градуса.
При поднасянето се подреждат филетата.Сосът, който се е образувал при печенето се разбърква със сметаната и рибата се залива с него.Поръсва се с магданоз. Може да добавите и салата от моркови и зеле.

Няма коментари: