сряда, 1 октомври 2008 г.

Пиле с броколи

Необходими продукти

500 г пилешко филе
500 г гъби
500 г броколи
бучка сирене
2 малки кофички заквасена сметана
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 чаша бяло вино
розмарин
босилек
сол
черен пипер


Начин на приготвяне

Сварява се пилето,за да омекне.Броколите се запарват за десет минути.Изчистените гъби се задушават в зехтин или масло с половината от нарязания на ситно чесън и на шайбички лук. Подправят се със сол и розмарин. Свареното пиле се охлажда. Нарязва се на хапки и се зачервява в гореща мазнина. Хапките се прехвърлят в тавичка.Броколите са разделят на розички и се добавят към пилето в тавата.

В тиган се загрява зехтин, в който се запържват останалите лук и чесън. Добавя се босилек на вкус, малко сол и черен пипер, както и сметаната и сиренето. Когато сметаната се втечни, а сиренето разтопи, се добавят задушените гъби. Прибавя се и виното и се оставя на огъня да покъкри 3-4 минути. Сместта се изсихва върху пилето и броколито в тавата.

Пече се 20-тина минути на 200° С.

Няма коментари: