сряда, 8 октомври 2008 г.

Пържоли по ловджийски



Необходими продукти:

Пържоли /свински котлет или карета/ според броя на порциите

дом. пюре
брашно за паниране,бульон
червено вино
арпаджик
кренвирши (дебърцини)
шунка
гъби
черен пипер
лук
олио
магданоз, дафинов лист

Начин на приготвяне:

Оформените пържоли се поръсват със сол и смлян черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват леко от двете страни. В същата мазнина след изваждането им се прибавят нарязаните на дребно лук, гъби - на ивички, доматеното пюре и брашно. Запръжката се разрежда с виното и горещ бульон или вода. Полученият сос се посолява на вкус, подправя се с няколко зърна натрошен черен пипер /а не смльн, за повече аромат и вкус/ и даф. лист и се вари 10-15 мин. Към готовия сос се прибавят нарязаните на ивички кренвирши и шунка, обелените и задушени до омекване лукчета и нрязания на ситно магданоз. Сосът отново се кипва.
СъветАко не се поднесе веднага,ястието се задържа топло при съхраняване на водна баня.Може и да се притопли в микровълнова фурна.

Няма коментари: