вторник, 25 ноември 2008 г.

Кашкавалено руло с пълнеж от пилешко меко

Необходими продукти:

200 пресен кашкавал
100 гр нарязано на кубчета варено пилешко месо
2 нарязани на кубчета кисели краставички
няколко гъби /варени или мариновани/,нарязани на ситно
2 щипки къри
2 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

Кашкавалът се потапя в топла вода около 5 минути, за да омекне.Изважда се и се разточва на правоъгълник.Продуктите се смесват и се изсипват по средата на кашкаваления правоъгълник.Завива се на стегнато руло и се оставя да се охлади. около час и половина.Нарязва се на не много тънки парчета.В чиния се слагат по 2-3 парчета и салата от зеле с майонеза, лятеница и др. по избор.Рулото е подходящо както за предястие, така и за основно.

Няма коментари: