вторник, 25 ноември 2008 г.

Печено пиле с галета и кашкавал

Необходими продукти:
4 с.л. горчица
4 с.л. олио
4 с.л. ситно нарязан пресен лук
1/4 с.л. смлян черен пипер
50 грама настърган кашкавал
8 пилешки бутчета или бяло месо
1 кафеена чаша галета
1 кафеена чаша разтопено масло



Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180 градуса. В средно голям съд смесваме горчицата, олиото, лука, черния пипер и кашкавала. Намазваме всяко парче месо със сместа, след това го овалваме в галета. Нареждаме пилето в тавичка. Поръсваме с разтопеното масло. Оставяме да се пекат около 30 минути.

Няма коментари: