неделя, 20 юли 2014 г.

Арабска крем супа с червена леща

Необходими продукти: 1 пакет червена леща, 1 картоф, 1 морков, 1 глава лук, кардамон, 4 скилидки чесън,1 чаена лъжичка канела, кимион, къри, черен пипер, сол, зехтин За соса към супата: 1 домат, 1 малка глава лук, нарязана на ситно, 5-6 скилидки чесън на ситно, 1 люта чушка /или чили подправка/ на ситно, кимион, черен пипер, сол и една ч.ч. вода Начин на приготвяне: Всичко без подправките се запържва и се долива вряла вода. Добавят се подправките, като кардамонът, който е на зърна, се слага в запарка за чай или тензух, завързан с конец, за да се извади след това. Когато продуктите се сварят, се пасират. По желание се добавя сметана или гъсто кисело мляко. Ако имате склонност към образуване на стомашни киселини, до-добре избягвайте сметаната. Приготвяне на соса: Всичко се пържи /или задушава с вода/ в зехтин, добавя се водата и се оставя на бавен огън до получаване на хомогенен сос. 1-2 с.л. от него се добавят към всяка порция при сервиране. Супата може да се консумира с препечен хляб или крутони.

Няма коментари: