събота, 19 юли 2014 г.

Предястие с бял сос с кашкавал

Напоследък съм на вълна вегетариански ястия. Ето и поредния вариант, който може да използвате както за предястие, така и като лека здравословна вечеря с няколко вида салата. Необходими продукти: 1/2 кг моркови, 2 с.л. брашно,1 ч. чаша прясно мляко, 100 г настърган кашкавал, черен пипер, сол, галета. Приготвяне: Сварете почистените моркови. Пригответе белия сос по следния начин: запържете брашното в маслото, разредете с прясното мляко и вряла вода и сварете гъста каша, като я разбърквате често. Прибавете настъргания кашкавал, подправете със сол и смлян черен пипер. Нарежете морковите на колелца, сложете ги в тавичка, залейте ги със соса и поръсете отгоре с галета. Запечете ястието 15-20 минути в гореща фурна. Забележка: По желание може да добавите в соса и други подправки.

Няма коментари: