четвъртък, 19 март 2009 г.

Сос “Гуакамоле” /с авокадо/

Този сос е характерен за мексиканската кухня. Сосът е подходящ за препечен хляб, месо, царевични питки.

Необходими продукти:

2 бр. авокадо

1 средно голям домат

1 глава дребен лук (1 стрък пресен лук) - настърган или много ситно нарязан (леко попарен и ситно нарязан)

1 скилидка чесън

2 с.л. магданоз
2 с.л. лимонов сок

сол на вкус

люти чушки (по желание) -


Начин на приготвяне:

Месестата част на авокадото се намачква с вилица.Доматът се реже на кубчета без семките и кожата, чесънът се пресова , магданозът се реже на ситно лютите чушки се режат на ситно без семките.Всичко се смесва. Подправя се със сол и лимонов сок.

Няма коментари: