сряда, 10 декември 2008 г.

Заек с картофи и горчица в йенска тенджера

Необходими продукти:


1 заек
1 кг картофи
1 глава лук
1-2 суп. л. горчица, 1-2 суп.л. майонеза и 3 счукани скилидки чесън. Тези три продукта се смесват и се приготвя сос.
черен и червен пипер, сол, бял пипер и др. подправки на вкус
олио
кисело мляко /по желание/


Начин на приготвяне:


Месото се реже на порции и се нарежда в намазнена с олио йенска тенджера. Посолява се и се залива с част от горчичния сос. В тенджерата се слагат нарязаните на кръгчета картофи. Отново се подправят и заливат със останалия сос. Долива се малсо вода и се слага в предварително загрята фурна до 250 градуса. Пече се около един час.

При поднасянето по желание се слагат няколко лъжици кисело мляко.Освен, че така се прибавя още един полезен продукт повече, е и по- лесно за храносмилането.

Няма коментари: