четвъртък, 4 декември 2008 г.

Рибно филе със сос от домати и чушки



Необходими продукти

500 гр филе от риба
5 сурови чушки
1 гл. лук
4 домата
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
1 с.л. захар
смлян кимион
сол
млян черен пипер
магданоз


Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват и се задушават в олио и малко вода. Добавят се чушките и така се задушава за още няколко минути.

Прибавят се и останалите продукти и подправки - доматите нарязани на ситно, виното, захарта, малко кимион, малко черен пипер и солта.

Соса се вари около 15 минути на слаб огън.

Филето се нарязва на порционни парчета и се запържва. Ако се пържи в по- малко мазнина, тогава се обръща от двете страни.Ако е в повече, не се обръща. След това се прибавя към соса. Ястието се задушава още няколко минути.

Рибата може да се панира с брашно, яйце и сол и сосът да се добави към рибата. Този вариант е за хората, които предпочитат по- хрупкави храни.

Аз лично предпочитам втория вариант.

Ястието се приготвя за около 40 минути.

Няма коментари: