петък, 12 февруари 2010 г.

Салата от леща

Необходими продукти:

1 ч.ч. варена леща (зелена)
1 ч.ч. варена леща (оранжева)
1/2 ч.ч. целина, накълцана на ситно
1 ч.ч. варен на пара зелен фасул
1/4 ч.ч. накълцан магданоз
1 с.л.горчица
сол и пипер на вкус
лимонов сок
1/2 ч.ч. мазнина
италиански сос
1 зрял домат, нарязан на парченца
1/4 ч.чаша ситно нарязан лук
1 малка маруля, накъсана на парченца

Начин на приготвяне:

В купа за салата смесете двата вида леща, целината, зеления фасул и магданоза.
Смесете продуктите в купа.
Овкусете с подправките и добавете марулята.
Украсете с домата и лука.
Сервирайте с препечен хляб или франзела.

Няма коментари: