Необходими продукти:
1-2 големи тиквички
50г кускус
1 стрък праз
2-3 скилидки чесън
50 г гъби/култивирани печурки
3-4 домата
1 връзка магданоз
50 г масло
1 ч. л. канела
сол, черен пипер по вкус
зехтин за намазване на тавичката
Начин на приготвяне:
Тиквичките се остъргват и се нарязват на дебели резени, като сърцевината се издъл-бава напълно, за да останат като пръстени. Маслото се стопява в тиган и в него се запържват ситно нарязаният праз и чесънът за няколко минути. Добавят се ситно нарязаните гъби, магданоз, сол, черен пипер, канелата, нарязаната сърцевина от тиквичките и кускусът, предварително накиснат за 30-40 минути и отцеден от водата. В добре намазана със зехтин тавичка се нареждат резените тиквички и се напълват с плънката, като се поливат отгоре с още малко зехтин.
В тавичката се налива 1 ч. ч. вода, всяка тиквичка се покрива с резен обелен домат и се пече около 30-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар