вторник, 13 април 2010 г.

СУПА ОТ СЧУКАН ЗРЯЛ ФАСУЛ И КОПРИВА ОТ ВЕЛИНГРАД

Изключително подходяща за пролетта. Бори успешно пролетната умора и снабдява организма с незаменими микроелементи /например желязо/ и витамини от група В.

Необходими продукти:

шарена сланина 100 г/или бекон/, зрял фасул 200 г (1 чаена чаша), коприва 200 г (1 шепа), пресен кромид лук 1 връзка, домати 100 г (2 бр.), растително масло 60 мл (6 супени лъжици), сол, джоджен, магданоз и джанки на вкус.

Начин на приготвяне:

Във вряща вода се пуска сланината, накълцана на ситно, а след това - счуканият и измит фасул. Когато се свари фасулът, се прибавят лукът, копривата и доматите, нарязани на ситно и задушени в растителното масло, и джанките. Супата се посолява и се доварява. Поръсва се с магданоз и джоджен, нарязани на ситно, и се поднася.

Няма коментари: