вторник, 13 април 2010 г.

ЯЙЦА, ПЪЛНЕНИ СЪС СПАНАК (Добруджа)

Необходими продукти:

яйца 10 бр., спанак 0.500 кг, кашкавал 150 г, краве масло 125 г (1 пакетче), прясно мляко 200 мл (1 чаена чаша), брашно 10 г (1 супена лъжица), сол и черен пипер.


Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват и обелват. Отрязва се капаче откъм заострената част и внимателно се изважда жълтъкът.

В подсолена вода се сварява спанакът, отцежда се от водата, нарязва се на ситно и се смасва със стритите жълтъци, настъргания кашкавал и черен пипер.

С получената смес се пълнят яйцата. Захлупват се капачетата и се нареждат в тавичка, намазана с масло. Останалата плънка се смесва с прясното мляко и брашното и се изсипва между яйцата. На всяко яйце се поставя бучица масло.

След това яйцата се запичат за около 10 минути в силна фурна.

Няма коментари: