петък, 26 юни 2009 г.

Tиквички-"кубчета" с царевица и чесън

Необходими продукти за 4 порции:

0,5 кг тиквички
250 г царевица
2 глави лук
1 домат
5-6 скилидки чесън
50 г краве масло
копър, 3 с. л. олио, сол, 1 с. л. вегета


Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на кубчета, лукът се нарязва на ситно, а доматът леко
се попарва и се обелва. Изчистените скилидки чесън се режат на две по дължина.


Лукът се запържва в олиото и се добавя малко вода.

Прибавя се царевицата и се задушава до омекване. Накрая се слагат тиквичките и когато станат готови, се прибавят сол, вегета, чесънът и настърганият домат.

Ястието се вари още 10 минути и непосредствено преди да се снеме от огъня, се поръсва със ситно нарязания пресен копър и се добавя маслото.

Няма коментари: