сряда, 8 юли 2009 г.

Питки с кренвирши



Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. натрошено сирене
2 яйца
1 ч.л. хлебна сода
2 и половина ч.ч. брашно
1ч.л. чубрица
3 броя кренвирши /ако са готовите на Тандем- 5 броя/


Начин на приготвяне:

Продуктите без кренвиршите се смесват.

Всеки кренвирш се разделя на три части /по- малките- на две/.В намазана тава слагаме кренвиршите на по- големи разстояния.

Върху тях изсипваме по една лъжица от сместа, а най- отгоре- по едно по- голямо парче масло. Получават се 9 или 10 купчини.
Те се запичат в силна фурна докато почервенеят и бухнат.

След като поизстинат, се отлепят с решетъчна лъжица.

Не са тежка храна и стават за закуска, предястие и също за лека вечеря.

Няма коментари: