понеделник, 1 юни 2009 г.

Кавърма кебап от бяла риба по силистренски




Необходими продукти:


1 кг филе от риба
растително масло 1/2 чаена чаша
5-6 стръка праз лук
1 суп. л. доматено пюре
вино 1 супена лъжица
лютиви пиперки 3 бр.
1 ч.л. червен пипер
черен пипер, чубрица, магданоз и сол на вкус.


Начин на приготвяне:

Рибата се нарязва на кубчета и се поръсва със сол и черен пипер. Оставя се да престои на хладно място 2 часа и се запържва леко в мазнината и се изважда.

В същата мазнина се задушава до омекване ситно нарязаният праз. После се прибавят червеният пипер, доматеното пюре, виното и малко вода (или рибен бульон).

Полученият сос се подправя на вкус със сол, черен пипер и чубрица и се кипва. Тогава се прибавя рибата. Ястието се вари на тих огън 15-20 минути.
Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари: