понеделник, 27 април 2009 г.

Кавърма с гъби и домати

Необходими продукти:

4 глави лук
300 гр гъби
3-4 чушки
3 зрели домата /или от консерва/
3-4 моркова
1-2 кисели краставички
3 супени лъжици доматен сок
20 гр масло
сол, черен пипер и др.подправки на вкус
2-3 дафинови листа


Начин на приготвяне:


Всички зеленчуци се нарязват на едро, слагат се в тава и се добавя вода колкото да ги покрие. Добавят се дафиновия лист, маслото ималко сол. Пече се до омекване на зеленчуците - около 2 часа. Подправя се на вкус.

Забележка:

Вместо в тава,ястието може да се приготви и в йенска тенджера или да се задуши в обикновена на котлон.

Няма коментари: