вторник, 12 май 2009 г.

Заповядайте палачинка с...



1.Миш маш
2.Кренвирши
3.Гъби и кашкавал


Палачинките за първите две предястия се приготвят от 200 г брашно, 600 мл пр. мляко, 3 яйца, 80 г олио, сол.

1.Необходими продукти за 10 порции:

300 гр пиперки,200 гр домати, 200 бяло сирене, 50 г лук, 100 г кашкавал, 5 яйца, 50 г масло, палачинки


Начин на приготвяне:

Пиперките и лукът се почистват и нарязнат на кръгчета.Задушават се в маслото, докато омекнат.Доматите се белят и нарязват на дребно.Прибавят се към пиперките и лука.Натрошава се сиренето, разбъркват се яйцата и се смесват с продуктите.Бърка се до сгъстяване.
Правят се палачинките.Миш машът се разстила по дължината на палачинките.Навиват се на руло и се подгъват в двата края.Подреждат се в намаслена тава, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат в умерена фурна.Внимава се да не прегори кашкавала.Поднасят се топли.

2.Необходими продукти за 10 порции:

800г кренвирши, 400 г кашкавал, 50 г кетчуп или лютеница, 50 г горчица, палачинки


Начин на приготвяне:

Кренвиршите се нарязват на ивици.Настъргва се половината от кашкавала.Всички продукти се смесват.В средата на приготвените вече палачинки се разстила по равно количество от плънката.Подвиват се от двата края.Нареждат се в намазана тава.Останалият кашкавал се настъргва върху предястието, което се запича в умерена фурна и се поднася топло.


3.Необходими продукти за 10 порции:

800 г гъби, 400 г кашкавал, 400 г заквасена сметана, 200 г брашно, 200 г масло, 200 г лимони, 100 гр моркови, 100 г лук, 50 г магданоз, 50 г джоджен, 80 г олио, сол.

Начин на приготвяне:

Палачинките се приготвят от брашното, яйцата и част от сметаната, соли вода до получаване на не много рядка смес.Правят се не много тънки.

Гъбите се нарязват на дребно. настъргват се лукът и морковите, добавя се джоджен и се задушават с гъбите в сгорещено масло.Посоляват се.
Част от получената смес се разстила в средата на всяка палачинка и се поръсва с настърган кашкавал.

Палачинките се прегъват на две и отново се поръсват с кашкавал. Остастаналата сметана се разбива добре и към нея се прибавя сокът от лимоните и ситно нарязаният магданоз.
В подходящ за печене съд се подреждат палачинките и се заливат със соса.Запичат се в умерена фурна и се сервират топли.

Няма коментари: