петък, 22 май 2009 г.

Тесто за пица



Въпреки, че е по- бързо, удобно и лесно да купим тесто и да работим с него, е добре да имаме готова рецепта за тесто.
Уверявам ви, че приготвянето му не е никак трудно и още повече, че се приготвя с продукти, които обикновено са налични сред тези, които имаме в кухнята.
Но главното предимсто е, че домашното тесто става по-вкусно. Не си струва да развалим вкуса на пицата, нали?

Необходими продукти:

1 кг брашно
1 яйце
1 кофичка кисело мляко
щипка сода
1 ч.ч. топло прясно мляко
мая с големината на орех
3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

От продуктите се прави тесто, което се слага в предварително намазани с олио полиетиленов плик или фолио за свежо съхранение.По този начин се съхранява в хладилник.Преди използване трябва да престои известно време /около 2 часа/.

Съвет:За да стане по- сочна пицата, след приготвянето й е добре да се завие с кърпа, за да се задуши.

Забележка:

Тестото може да се омеси само с:

1.вода, мая, сол и брашно

или

2.сода, кисело мляко, вода и брашно.

Няма коментари: