понеделник, 16 февруари 2009 г.

Пиле с тиквички


Необходими продукти:

750 гр пилешко филе
3 бр. тиквички
250 гр грах
3 домата
1 к. ч. ориз
5 яйца
75 гр масло
2 глави лук
половин връзка магданоз
лимонов сок, сол


Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на порции, посолете и изпечете с половината от маслото в тавичка на умерена фурна. В останалото масло задушете ситно нарязания лук. Добавете обелените и настъргани домати, граха и след около 5-7 минути – изчистения ориз и почистените и нарязани на кубчета тиквички. Задушете леко и разстелете сместа върху изпечените порции месо. Налейте 2 ч. ч. вода и запечете. След като оризът поеме течността и продуктите омекнат, залейте ястието с разбитите яйца и допечете. Поднесете го със ситно нарязан магданоз и полято с лимонов сок.

Няма коментари: