сряда, 4 февруари 2009 г.

Пилешко филе с пъпеш

Необходими продукти:

500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета;
300 г пъпеш, нарязан на кубчета;
2 глави лук, нарязани на кръгчета,
2 пиперки, изчистени от семената и нарязани на ситно;
4 скилидки чесън, ситно нарязани;
4 листа босилек;
20 г соев сос,
50 г доматено пюре,
100 г сухо бяло вино,
сол и черен пипер на вкус;

Начин на приготвяне:

Нарязаното пилешко филе се запържва с лука чесъна и чушките. залива се със виното и се задушава, докато омекнат зеленчуците. След това се добавя пъпешът, доматеното пюре и соевия сос. Подправя се със черен пипер и босилек. Задушава се 3-4 минути.

Няма коментари: