събота, 25 юли 2015 г.

Тортили с "доматено" пилешко филе и горчица

Изключително приятно ястие за летните дни. Може да се консумира с всякакви зеленчукови салати. Моят съвет е с много продукти, характерни за средиземноморската кухня /маслини, домати, моцарела и т.н./ Необходими продукти за 2 порции: 4 тортили, 1 пилешко филе- пеперуда, домати-3-4 средно големи, 1 ч.ч. кетчуп, олио, 1 средна глава лук, черен пипер, магданоз, сол, 2 скилидки чесън, горчица и кисело мляко за намазване на тортилите.. Начин на приготвяне: Сварете пилешкото филе, разрязано на две в подсолена вода. Запържете в уок тиган лукът в олио. Добавете подсолените, нарязани и обелени домати и продължете да готвите на по-ниска температура, докато се сгъстят. Добавете чесъна и оставете да се приготвя още 2-3 минути. След това прибавете кетчупа, черния пипер и магданоза. Докато все още е включен котлонът, прибавете нарязаното на парчета сварено филе. Оставете за 2 минути и изключете котлона. Отворете пакета с тортили и ти напръскайте една по една с вода. Загрейте всяка отделно в микровълнова печка около 1 минута. Намажете с горчица и кисело мляко. Добавете от "доматеното" филе в средата и завийте тортилите. Поднесете със свежи зеленчукови салати и таратор.

Няма коментари: