неделя, 19 юли 2015 г.

Спагети по китайски с прясно зеле и пилешко филе

Необходими продукти: 500 г спагети 300 г прясно зеле 1 бр. морков 500 г пилешко филе 2 бр. яйца брашно за овалване олио за пържене сол, магданоз, чили /или черен пипер/,кимион 1 глава лук 2-3 с.л. соев сос/или "Маги унисос"/ 3-4 скилидки чесън Начин на приготвяне: Спагетите се сваряват в подсолена вода. След като са готови, се изцеждат. Слагат се в купа и се прибавя соевия сос към тях. Пилешкото филе се нарязва на кубчета, овалва се в брашно и едно по едно се пържи в сгорещено олио до позлатяване. В отделен (по-голям) тиган се запържват двете яйца, като се разбъркват, към тях се прибавят зелето, нарязано на ситно и морковите, настъргани, прибавят се чилито /може и черен пипер/, магданоза. След като е полуготово се слагат част от спагетите, според зависимост колко ще побере големината на тигана, запържва се за около 1 минута всичко това и се слага в купа. След това лука, нарязан на полумесеци и чесъна, на ситно, се запържват до златисто, поръсват се с кимион и след като са готови се прибавят към спагетите. Прибавя се и пилешкото филе. Всичко се обърква много добре. Източник:www.receptiie.com

Няма коментари: