събота, 4 юли 2015 г.

Подлучен ориз с яйце и грах

Необходими продукти:200 гр бланширан ориз, 2 глави червен лук, 2 глави бял лук, 1 с.л. растително масло, 1 скилидка чесън, 1 парче джинджифил /2 см/,1 бр. яйце, 3 с.л. соев сос, черен пипер, сол.
Начин на приготвяне: Оризът се сварява в подсолена вода в съотношение 1:2. Лукът се нарязва тънко и заедно със ситно нарязаните чесън и джинджифил се запържва в растителното масло на силен огън, около 2 минути. Яйцето се разбива и се добавя към лука като се бърка бързо, за 10-20 секунди, докато стегне леко. Добавят се грахът и оризът. Разбърква се и се държи на котлона още 3-4 минути, за да се загрее оризът. Подправя се със соев сос и черен пипер.

Няма коментари: