Необходими продукти: по-големи печурки /може и кафяви/, 300г сирене, 50 г краве сирене, 50 г извара, черен пипер, 1 скилидка счукан чесън, магданоз. За панировката: 3 яйца, 3 с. л. брашно, 3 с.л. галета, олио за пържене. за соса: 2 с.л. горчица, 2 с. л. оцет, 2 с.л. мед.
Начин на приготвяне: Продуктите се смесват. Гъбите се почистват, отстраняват се пънчетата и шапките се пълнят със сместа. Овалват се последователно в брашно, айца и галета и се пържат на маслена баня /фритюра/ до златисто.
Горчицата, оцетът и медът се смесват и се разбъркват, докато се получи хомогенна смес. Панираните печурки се сервират със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар