събота, 23 август 2014 г.

Свинска плешка със сладко-лют винен сос

Необходими продукти:свинска плешка /около килограм и половина за четири порции/, апетитка, около 100 мл червено вино /аз използвах сангрия, без да добавям мед за сладък вкус/,1 ч.л мед /ако целите по-сладък вкус, добавете повече мед/, соев сос или универсален сос на "Маги",черен пипер, 1/2 глава лук,
зелен лук и 1-2 скилидки чесън за поръсване.
.
Начин на приготвяне:Месото се нарязва на хапки, смесва се с продуктите и се добавя вода, колкото да покрие всичко. Поставя се в тава или в съд от йенско стъкло и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час. След това фолиото се маха и се запича за кратко, като внимавате да не се изсуши.
Изважда се, поръсва се със зеления лук и нарязан чесън. Докато изстива, го покрийте с фолиото от печенето. Така чесънът и лукът ще ароматизират по-наситено ястието.

Подходяща гарнитура- картофено пюре.

Заб:Ако искате, може да не поръсвате с чесън и зелен лук, но тогава се губи специфичния лютив аромат на свежите подправки.

Няма коментари: