вторник, 6 октомври 2009 г.

Меден сладкиш с шоколадова глазура



Необходими продукти:

За блата:
1 ч.ч.кисело мляко
1ч.л. сода бикарбонат
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/4 ч.ч. олио
1 ванилия
4 с.л. мед

За глазурата:
1ч.ч. захар
течен шоколад

Начин на приготвяне:


Преди да започнете да приготвяте блата,разтворете 1 ч.ч. захар във вода.Оставете да изстива.

Продуктите за блата се разбъркват много добре и се слагат в намаслена тава.
Запича се в предварително загрята фурна до зачервяване на около 180-200 градуса.

Изважда се от фурната и още топъл се залива с приготвена смес от захар и вода, която трябва да е хладка.

След като течността попие малко, се маже с шоколада.

Престоява в хладилник по възможност една нощ.

Няма коментари: