сряда, 14 октомври 2009 г.

При стомашни киселини

Препоръчва се употребата на пълномаслено мляко: то намалява стомашната секреция и снабдява организма с всички необходими аминокиселини в оптимално съотношение. Ако млякото не ви понася, добавете в него чай и го пийте след ядене. Подходящи са сметаната, изварата, варените, задушените и запечените зеленчуци, всички видове каши без пшеничните, макаронените изделия, лекото месо, рибата и птиците, сладките сортове ябълки, крушите, бананите.
Абсолютно забранени са силните и мазни бульони, суровите зеленчуци, маринованите продукти, пикантните мезета, тестените изделия, черният хляб, сладоледът, студените напитки, алкохолът и цигарите.
Напитки, неутрализиращи високата киселинност:
Смесват се равни части от цветове на лайка, липа, жълт кантарион и хилядолистник. 1 с.л. от получената смес се накисва в чайник с гореща вода (10-15 минути) и се приема между основните хранения 3 пъти дневно в продължение на един месец. Курсът на лечение може да се повтори след 4-6 седмици.
За намаляване на киселинността се възползвайте от жълтия кантарион, невена, копривата.
Приемайте 2-3 пъти дневно сок от картофи (по 1/2 чаша 30-40 минути преди ядене) или от моркови (1/2 чаша един час преди или 1,5 часа след хранене).

Няма коментари: