вторник, 5 юли 2016 г.

Пикантно пиле с кашу и сладък сос

Продукти за 4 порции: 600-700 гр пилешко филе,бял пипер, сос "Маги унисос", олио, 6-7 сухи люти чушки, 100-150 гр сурово кашу, 2 глави лук, 4 с.л. захар, магданоз за украса. Начин на приготвяне: Пилешкото филе де нарязва на хапки и се маринова в малко олио, бял пипер и сос "Маги унисос" за 30 минути. Кашуто се запържва 2-3мин. в уок тиган. Изважда се и в мазнината се запържват начупените чушки за 2-3 мин. Изваждат се и се слага филето. Пърже се до златисто и се изважда. В същата мазнина се запържва лука,захарта и малко "Маги унисос", докато омекне лукът. Кашуто, пилето и чушките се връщат отново в тигана. Ястието се изсипва в чиния и се украсява със стърчета магданоз. Приготвено по този начин, пилешкото филе има много интересен и добре балансиран, в същото време и разнообразен вкус.

Няма коментари: