вторник, 5 юли 2016 г.
Айоли сос
Продукти:
4 скилидки чесън
1 яйце
1 ч.л. горчица
1 ч.л. лимонов сок
300 мл слънчогледово олио
сол
пипер
Начин на приготвяне:
Скилидките чесън се нарязват на много ситно и в дълбок съд се разбъркват с яйцето, горчицата и лимоновият сок. Прибавя се олиото, солта и пиперът. Всичко се разбива добре с помощта на пасатор, койот се изтегля полека, за да може сосът да се сгъсти.
Съвет: Задължително използвайте продълговат съд, малък по обем. В противен случай сосът няма да се сгъсти.
Консумирайте със свежа салата и леко месо /свинско бон филе или пилешки гърди/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар