неделя, 10 април 2016 г.

Супа с тиквички и сирене

Продукти: 2 тиквички 2 с. л. брашно 2 с. л. краве масло 2 скилидки чесън /или един стрък пресен чесън/ 1 л вода 1/2 връзка копър Приготвяне: • Тиквичките се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. • Маслото се разтопява в тенджера и към него се прибавя брашното. • Запържва се до златисто, след се прибавят нарязаните тиквички. • Добавя се водата и се разбърква до като започне да кипи. • Оставя се на бавен огън да къкри до сваряването на тиквичките. • Готовата супа се поръсва със ситно нарязан копър и чесън. • По желание рецептата "Супа от тиквички със сирене" може да се застрои с яйце и кисело мляко. • Супата се сервира в купи, като се поръсва с настъргано сирене на едро ренде. • Супата може да се консумира както топла, така и студена.

Няма коментари: