петък, 27 май 2011 г.

Бяла супа от тиквички

Продукти за 4-5 порции:

3бр. тиквички
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън /по желание/
2 суп. л. грис
кисело мляко
яйце
краве масло
сол
копър

Начин на приготвяне:

Поставя се вода да заври. Количеството трябва само да покрива продуктите, които ще се добавят.
Когато кипне, се слагат нарязаните на кубчета тиквички и лукът, като се посоляват. Добавя се по желание и чесън.
Когато омекнат продуктите,се добавя с бъркане грисът. След като уври и той, се добавят 1-2 бучки масло и копър, докато супата е още на котлона.

Сваля се от котлона и когато поизстине, се застройва с кисело мляко и яйце.

Супата е вкусна както топла, така и студена.

Няма коментари: