четвъртък, 15 януари 2009 г.

Хек на тиган с пюре от грах и картофи

Необходими продукти:

4 филета от хек -общо около 700 гр

1 ч.л. бял пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. настъргана лимонова кора

500 г картофи

1 ч.ч. замразен зелен грах

100 г краве масло

2 с.л. лимонов сок

сол на вкус

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се да се сварят във завряла подсолена вода за 15-20 мин.Водата трябва да е само толкова, колкото да покрие зленчуците. В края на варенето се добавя грахът. След 2-3 мин. зеленчуците се прецеждат и още горещи се намачкват с вилица с половината от маслото. Подправят се със сол и лимонов сок на вкус.

Рибата се поръсва с белия и червения пипер и лимоновата кора. Слага се в останалото сгорещено масло да се изпържи от двете страни до розово. Посолява се на вкус и се поднася с готовото зеленчуково пюре.

Няма коментари: