събота, 24 септември 2016 г.
Бяла риба със сос от копър и босилек
Необходими продукти:
Около 700 гр филе от бяла риба, половин връзка копър, половин пакетче масло /65 гр/, половин чаена лъжичка босилек, 1 с.л. брашно, 2 с.л. лимонов сок, черен пипер, сол, 80 мл сухо бяло вино.
Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на парчета, измива се и се подсушава. Копърът се нарязва наситно. В тиган се сгорещява маслото и се поръсва с нарязания босилек. Сваля се от огъня и се поръсва с брашното и копъра, налива се и лимоновият сок.
Подправя се с черен пипер и сол на вкус. Фурната се загрява до 220 градуса. В тава, намазана с масло, се нареждат парчетата риба, полива се с маслената смес и виното. Пече се 20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар