неделя, 13 юни 2010 г.

Хамбургер с млечен сос



Необхдими продукти (за 1 хамбургер):


1 голяма сусамена питка

150гр кайма /по-подходяща е телешката/
малко сух хляб /по желание/
2 ч. л. кетчуп
1 с. л. майонеза
1 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
малко нарязан на ситно чесън и копър
1 голям доматен резен
1 кръгче запечен лук
1 листо от маруля
сол
черен пипер



Начин на приготвяне:


Смесете каймата и малко сух хляб и оформете голяма, но тънка питка.

Замразете питката за няколко часа преди да я опечете.

Запечете сусамената питка от двете страни докато покафенеят на горещ тефлонов тиган. Също може да се замрази за 15-30 минути.

Печете питката от кайма 2-3 мин. от всяка страна в нагорещения тиган. Поръсете със сол и черен пипер.

Намажете двете страни на питката първо с кетчуп, а после със соса, приготвен от майонезата, киселото мляко, чесъна и копъра.

Сложете печения на тиган лук, домата, листо от маруля и най-накрая месото.

Според вашия вкус може да добавите и други продукти в хамбургера/например печени на скара тиквички/.

Няма коментари: