петък, 13 май 2016 г.

Кюфтета в бекон със сос

Необходими продукти: за кюфтетата: 400 г бекон на лентички (24 бр. ленти) 300 г кайма от свински гърди 300 г кайма от телешки врат 125 г сирене „Моцарела“ 1 глава лук 1 филия бял хляб 1 яйце 2 ч. л. риган кората от 1 лимон зехтин за намазване сол на вкус за соса: 300 г цедено кисело мляко 1 връзка репички 1 скилидка чесън 3 стръка копър 2 с. л. лимонов сок сол на вкус Начин на приготвяне: Печени кюфтета с бекон и моцарела Двата вида кайма се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора и сол на вкус. Моцарелата се реже на кубчета. От каймата се оформят 12 кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене. Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се поливат с малко зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 18 минути. Репичките се почистват и се режат на малки кубчета. Копърът се наситнява, а чесънът се намачква на паста. Цеденото кисело мляко се разбърква с репичките, чесъна, копъра, лимоновия сок и сол на вкус. Източник на тази рецепта е "Бон Апети", но я публикувам и тук, тъй като по този начин съхранявам мои любими рецепти, които смятам да изпробвам и да видоизменя за по-голям ефест и разнообразие. 9 Печени кюфтета с бекон и моцарела Кюфтенцата се поднасят със соса. http://www.bonapeti.bg/recepti/Pecheni-kyufteta-s-bekon-i-motsarela/