Необходими продукти:
4 филета от хек -общо около 700 гр
1 ч.л. бял пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. настъргана лимонова кора
500 г картофи
1 ч.ч. замразен зелен грах
100 г краве масло
2 с.л. лимонов сок
сол на вкус
Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се да се сварят във завряла подсолена вода за 15-20 мин.Водата трябва да е само толкова, колкото да покрие зленчуците. В края на варенето се добавя грахът. След 2-3 мин. зеленчуците се прецеждат и още горещи се намачкват с вилица с половината от маслото. Подправят се със сол и лимонов сок на вкус.
Рибата се поръсва с белия и червения пипер и лимоновата кора. Слага се в останалото сгорещено масло да се изпържи от двете страни до розово. Посолява се на вкус и се поднася с готовото зеленчуково пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар